Lizozim şi conalbumină

Lizozim

  • Praf
  • Granule
  • Lichid

Pentru detalii suplimentare nu ezitaţi să ne contactaţi

Conalbumină

Lizozim

Conalbumină

Lizozimul este o enzimă care care are o activitate bactericidă. Este conţinut într-un procentaj ridicat în albuşul de ou dar este produs şi de corpul uman, găsindu-se în secreţii cum ar fi lacrimile şi saliva.
Lizozimul extras din albuşul de ou îşi găseşte aplicaţie în industria agroalimentară, farmaceutică şi cosmetică. Aplicaţiile agroalimentare sunt legate de proprietăţile de conservant şi excipient ale acestei enzime; acesta poate de asemenea să fie utilizat ca aditiv la produsele alimentare pentru copii şi ca substitut pentru îndulcitorii dietetici.
Utilizarea lizozimului în industria farmaceutică este în schimb legată de proprietăţile sale antibacteriene şi antiinflamatoare

Conalbumina,sau ovotransferina, este o glicoproteină prezentă în albuşul de ou cu proprietăţi antivirale, antibacteriene, antioxidante, antiinflamatoare; are aplicaţii industriale şi farmaceutice.
Poate fi adăugată la laptele de vacă destinat nounăscuţilor, pentru a îmbunătăţi conţinutul de fier şi proprietăţile antibacteriene, şi constituie unul din ingredientele suplimentelor de fier.